Ardei în piele de tigru – Hu Pi Lajiao

ardei4 Nu ar fi prea multe de spus. Atâta doar că e vorba de ardei iuţi, aşa că grijă mare la cât de iute vă poate duce gura şi restul tractului digestiv. Pentru că, vorba românului “la gură place…”

Acum, depinde şi de cât de iuţi sunt ardeii. Mi s-a întâmplat să iau şi dintr-ăia care numai pe etichetă au fost ameninţători. Ideea e că, oricum, trebuie să îi curăţaţi de seminţe şi atunci vedeţi cum se comportă. Dacă e nevoie, îi tăiaţi în jumătate şi scoateţi şi vinele din ei, pentru că acolo îşi depozitează iuţeala.

Pe urmă îi coaceţi pe plită/grill/tigaie, fiecare după preferinţe sau dotări. Şi presăraţi puţină sare peste ei, în timp ce îi perpeliţi la foc năpraznic. Pentru patru persoane folosiţi cam 1 kilogram de ardei.

ardei înainte de a fi în piele de tigru

După ce i-aţi terminat de copt, în funcţie de cum vă place, luaţi sau nu coaja de pe ei. Oricum, e foarte subţire şi crocantă, aşa că nu se simte când îi mâncaţi.

Tocaţi mărunt trei căţei mari de usturoi şi cam două treimi din ei îi prăjiţi puţin în vreo cinci linguri de ulei.

usturoi pentru ardei

Puneţi ardeii în ulei, turnaţi vreo două linguri de sos de soia şi o lingură de oţet şi îi mai lăsaţi pe foc vreo cinci minute.  După ce stingeţi focul, puneţi restul de usturoi, cam o lingură de ulei de susan, dacă aveţi şi amestecaţi.

ardei in piele de tigru, la final

Se servesc în principal cu orez, plus alte feluri chinezeşti din carne şi legume. În general, la chinezi se fac cel puţin atâtea feluri câţi oameni sunt la masă şi fiecare mănâncă din fiecare.

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Hmm, cat de bine arata. Dar nu sunt prea iuti ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud