Cu trenul de la Hong Kong la Beijing

Urmeaza sa se construiasca o linie de mare viteza între Hong Kong si Guangzhou si distanta dintre cele doua orase va fi parcursa în 48 de minute. E de la sine înteles ca între capitala Chinei si Guangzhou calea ferata deja e functionala.

Beijingul nu iroseste nicio ocazie de a se lega cat mai puternic de Hong Kongul care e o cu totul alta lume fata de China Mainland.

Nu as fi scris despre asta daca nu mi-ar fi atras atentia macheta viitoarei gari. Va fi construita în partea de vest a Kowloon-ului, din câte am citit, în zona portului. Deci va fi undeva în stânga turnului din poza.

Dar cu vedere spre Central si Victoria Peak, adica spre imaginea-emblema a Hong Kong-ului. Din pacate eu am prins zile cu ceata, asa ca vedeti numai zgârâie-norii din Central, nu si muntele din spatele lor.

Pe teritoriul Hong Kong-ului liniile vor fi subterane. E normal, data fiind penuria de spatiu din Kowloon si insulele pe care sunt constructii. La fel si plecarea din gara se va face din subteran si presupun ca va fi interconectata cu metroul care în orasul asta e extraordinar de organizat.

Cam asa va arata interiorul garii.

Cât despre exterior, conform conceptului de oras verde la care chinezii marseaza de câtiva ani, cel care va trece prin zona va avea mai repede impresia ca e într-un parc etajat, ca multe altele din Hong Kong.

Bookmark the permalink.

9 Comments

  1. in toate constructiile astea noi ii este dat sa se descurce si lui nea marin, cel cu prazul in traista, sau numai noilor generatii de oameni roboti?

  2. Au o imaginatie asiatici… la constructii… pfff…

  3. Intr-adevar au o imaginatie foarte bogata si profita de fiecare centimentru din tara lor. Si la noi astfel ar trebuii sa fie. Sa ne mai dezvoltam si noi un pic, ca si in locurile inguste si mici sa facem ceva.

  4. ma uit la fotografiile care le-ai postat si ma minunez.Parca-i alta lume,cu cel putin 50 de ani peste ceea ce avem noi :-d

  5. Viitoare opere arhitecturale. Pacat ca noi nu avem vointa sa facem asa ceva. Sunt incredibili chinezii cand vine vorba de constructii si de rapiditatea cu care le fac.

  6. inteleg,dar ce cladiri au chinezii.. imposibil sa ajungem la performantele lor..

    • Nu este imposibil sa ajungel la performantele lor. Intre noi si ei este doar o diferenta…de 100 de ani.

    • Daca o sa facem si noi ‘ceva’ sa atragem investitori din SUA si din Golf, poate ajungem si noi ca ei…China le-a oferit mana de lucru ieftina, doar sunt 1 mild juma, noi ce sa le oferim? Promisiunea ca in 2 ani vom fura tot ce investesc?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud