Încă una cu mirese…

Ia uitaţi-vă domniile voastre ce am găsit eu în Prato Della Vale din Padova, în 17 martie. Trecând peste faptul că e Postul Mare şi nu se fac nunţi, dacă mergeţi mai în detaliul din poza următoare, o să vedeţi ce n-aţi mai văzut de la postarea cu miresele vesele din Hangzhou. Ca o confirmare că invazia chineză nu e o glumă.

Ei, şi dacă vă înfigeţi şi mai în detaliu, spre buchetul miresei, o să aveţi surpriza să vedeţi că de fapt e ţinut de… mire. Asta m-a dus cu gândul la o discuţie ce am avut-o cu colegele într-un birou în China. Totul a pornit de la nemulţumirea unuia dintre italieni, că dacă merge la o tipă cu un buchet de flori o dată, trebuie să repete gestul de fiecare dată. La care o fătucă, ce până atunci părea surdă la toată discuţia, dintr-o dată şi-a ridicat capul din monitor şi, cu cea mai mare seninătate, ne-a zis:

– Dar eu n-am primit niciodată flori!

După ce a mai cugetat vreo două minute, a rectificat.

– Ba, la nuntă mi-a dat bărbatu-meu un buchet şi nu ştiam pentru ce e. În definitiv, ca ce chestie să ţi se ofere flori, că nu le poţi mânca. Le pui într-o vază şi te uiţi la ele cum mor.

După care restul chinezoaicelor au început s-o aprobe, că dacă e să primească un cadou, ăla să conţină cosmetice, haine sau electronice. Cu cât mai de firmă, cu atât mai bine.

Probabil că la fel ca ele gândesc majoritatea, iar florarii s-au adaptat cererii. Prima dată când am văzut, mi s-a părut haios un buchet care avea muţunachi de pluş în loc de chestii vegetale. Dar pe urmă, la o raită prin piaţa de flori din Wushan, colţ cu Hefang, am văzut aproape la fiecare stand pregătit câte unul.

Ultima e bonus pentru iubitorii de orhidee.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud