Loc de dat cu capul

“Wherever I may roam
Where I lay my head is home”

Asta o zic baietii de la Metallica, dar am ajuns s-o traiesc pe pielea mea în ultimii patru ani. La început pare straniu, dar odata ce ti-ai intrat în rolul de vagabond, când azi esti aici si peste câteva zile te muti vreo nouazeci de meridiane mai încolo, acasa-ti devine unde stii ca o sa te trezesti dimineata urmatoare.

Postarea asta e bonus pentru cei care au avut rabdare s-o citeasca pe cea de ieri pâna la capat. Dar e si pentru ceilalti.

Uitati ce am gasit eu în Shanghai Museum. Cel din a doua parte a postarii de care vorbeam. Ia ghiciti domniile voastre la ce s-ar putea folosi obiectele de mai jos. Hai ca nu e greu! Deja din titlu am tot vorbit în pilde, asa ca ar fi normal sa va pice fisa.

Cam cât de adânc v-ar fi somnul cu o asemenea perna sub cap? Da, asa ceva vrea sa fie. Si ne mai miram de chinezi ca sunt mai altfel? Pai, când dormi cu capul pe fier rece risti sa ti se cam înfierbânte muschiul gânditor si cred ca mai repede visezi luptatori de arte martiale decât lanuri cu flori. Dupa care te trezesti putin mai suparat pe viata.

Lasând gluma la o parte, se pare ca s-a folosit în forma asta vreo câteva secole, pentru ca am gasit-o expusa în mai multe perioade. Cea de sus apartine primei dinastii Han (206 î.Hr – 9 d.Hr). Dar iata si una mai recenta, facuta din lut glazurat în timpul dinastiei Song (960 – 1279 d.Hr).

Atât cu istoria Chinei pe ziua de azi.

Neavând o poza de început care sa sugereze subiectul si cautând-o pe net, am dat de site-ul unui neamt traitor în Shanghai. M-am amuzat copios de colectia lui de poze cu chinezi dormind. Daca o stiti pe cea cu Doreii relaxati în roabe (circula la greu mai lunile trecute ca viral), stati sa vedeti AICI de ce imaginatie în domeniu pot da dovada chinezii. La drept vorbind, am gasit si eu oameni dormind în cele mai aiurea locuri, dar mi-a fost oarecum sa îi fotografiez. Parca am o anume retinere când vine vorba de intimitatea cuiva.

Eiiii… si daca v-am facut pofta cu Metallica la început, luati d-acilea piesa din care am bagat citatul de deschidere. Duminica faina, în continuare.

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Am gasit o recomandare de blog la tine aici de toata frumusetea, iar altele sunt in cercetare. Daca mai ai bloguri pe care le citesti pune-le in blogroll sau bagale la mine pe site intr-un comentariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud