One Night In…

Bangkok

Beijing

La prima descalecare a mea în China, în toamna lui 2007, soferul firmei era deja botezat My Music. Am aflat pe propria-mi piele, timp de cinci saptamâni de unde i se tragea inspiratul nume. Avea un singur CD cu muzica chinezeasca, pe care îl asculta cu disperare tot microbuzul. Au fost unii care au încercat sa puna si altceva, dar s-au izbit ca de un zid de baietul care, cu flacari tâsnind din ochi, se încrunta si repeta singurele cuvinte englezesti ce le stia la vremea aia “My music”.

Am revenit în 2009 – 2010. Music deja o rupea bine pe engleza, avea mai multe CD-uri în masina, aveau si altii acces cu CD-urile proprii în playerul busului.

Pentru mine lucrul asta nu a fost tocmai fericit. Într-o seara m-am asezat la locul meu, rupta de obosita si, undeva pe traseu, am avut impresia pe care presupun ca o ai când te trezesti dupa o betie crunta, într-un pat strain. La faza aia misto ma refer, când nu stii unde esti si cum sa te aduni.

Mi-au trebuit câteva secunde sa ma dumiresc ca ceea ce era nelalocul lui era ragetul lui Guta, ce iesea din difuzoare. Si cu asta mi-am luat ramas bun de la iluzia ca tara aia mare, pe nume China, ar fi ramas ultimul bastion nemanelizat din lumea asta.

Culmea, ca faptasul a fost un italian, dar unul trait vreo câtiva ani prin Bucuresti, asa ca a avut vreme sa prinda microbul.

Dar, întorcându-ma la Music, m-am bucurat zilele astea sa gasesc pe youtube melodia care mi-a ramas întiparita pe timpane din vremurile când ascultam His Music.

Bookmark the permalink.

5 Comments

  1. Restul pasagerilor cum au reactionat ?

    • Giovani i-a avertizat pe ceilalti de ce urmeaza sa mi se intample, asa ca ei doar asteptau reactia mea de bucurie, stiind ca e muzica de la mine, de acasa. Si in loc sa ma vada magulita, cand i-am zis ca daca nu schimba CD-ul zboara prin geam cu tot cu player, au crezut ca sunt nebuna.

  2. Funny cover… one night in Bangcock :))

  3. e tare asta cu muzica lui Guta tocmai in China !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud