Shao Yan

E un zvâc de fată, una dintre puţinele de care am reuşit să mă apropii în China.

A fost singura care m-a invitat la ea în casă şi a împărţit cu mine, cu tot dragul, din puţinul pe care îl avea. Şi credeţi-mă, m-am simţit onorată şi bolul de orez ce l-am mâncat pe masa cea mică de la ea din bucătărie, cot la cot cu ea şi cu soţul ei mi s-a părut de mii de ori mai gustos decât în vreun restaurant de fiţe unde am nimerit de vreo două-trei ori în Hangzhou.

Deşi e cu zece ani mai tânără decât mine, mi-a servit la un moment dat o lecţie care merită să o ţin minte şi pe care s-o povestesc şi altora. La vreo câteva zile după cina de la ea am mers doar noi două să mâncăm într-un restaurant şi acolo, din vorbă în vorbă, am ajuns să-l “bârfim” pe bărbatu-său. Cum eu cam îmi spun părerea, indiferent că place sau nu, i-am zis că mi se par cam firi diferite şi nu-mi dau seama cum de l-a ales tocmai pe el: ea o extrovertită, genul “sufletul petrecerii”, iar el un timid care ajunge să pară chiar nătăfleţ.

Răspunsul ei a fost:
– Fii sigură că am avut mai mulţi prieteni şi am avut de unde să aleg. Dar l-am preferat pe ăsta pentru că, în primul rând e un om foarte cinstit, care nu prea face rabat de la principiile lui. Şi pe urmă, suntem din acelaşi oraş. Avem aceleaşi obiceiuri şi defecte. Când ne iubim, ne iubim pe limba noastră, când ne certăm, ne certăm pe limba noastră şi lucrurile ne sunt mult mai clare.

Bookmark the permalink.

5 Comments

  1. poze cu ea nu ne pui ??

  2. ohhh snap. ii casatorita :))

  3. Da, asta a fost si surpriza mea. Mi-a aratat la inceput o poza cu ea si un tip si am zis ceva de genul “fain boyfried ti-ai tras”. La care ea m-a lasat in pozitie stomatologica “Nu, e barbatu-meu”.

    Chinezii se casatoresc foarte de tineri. Presiunea ce e pe tineri din partea parintilor e foarte mare. Inainte de generatia care e acum angajata nu exista notiunea de pensie si, la batranete, daca nu aveai un copil sa te intretina, erai fiul ploii.

    Sa vedeti targuri de casatorii la chinezi, mai ceva ca si pe Muntele Gaina. E de scris si despre asta. Alta data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud