Statui din plante

Multumesc, Marinela!

Chinezii sunt mesteri dibaci într-ale aranjatului de parcuri. Desi, nu s-ar spune daca nimeresti în cartierele vechi. Mi-a venit sa spun “insule de blocuri”. Nu, sunt mari de blocuri cenusii, toate la fel, toate aranjate în strazi drepte si perpendiculare.

Dar dupa ce parasesti zona si nimeresti într-un bulevard nou, totul devine verde. Tot timpul vezi câte un chinez cu palarie tuguiata, din paie de orez, care trebaluieste ceva. Smulge o buruiana, aranjeaza o ramura, schimba ghivecele în ronduri.

Imaginati-va un oras de opt milioane de locuitori, cu zeci de mii de palmieri cicas, care în preajma iernii sunt protejati, fiecare în parte, sa nu înghete mugurele din care, în primavara, or sa creasca frunzele noi. Nu e munca putina. Si mai au o specie de iarba care creste în tufite. Probabil sunt câteva mii de hectare plantate bucata cu bucata în Hangzhou.

În Hangzhou nu am vazut statui din flori. Aici arhitectii de parcuri sunt mult mai conservatori, mergând pe linia clasica. În schimb în Daqing, în partea de nord-est a provinciei Zhejiang, se pare ca sunt la discretie.

Marinela Dragan e o amica pe care am cunoscut-o în Hangzhou, când am pus de o întâlnire a românilor din zona. Daca nu ma însel, ea locuiste chiar în Daqing. A fost într-un astfel de parc si a facut o gramada de poze. A fost foarte draguta sa mi le dea sa le pun pe blog.

Va invit sa va clatiti ochii si sa va bucurati sufletele.

Bookmark the permalink.

5 Comments

  1. Teo esti o draguta imi face o deosebita placere sa citesc de fiecare data blogul tau …te pup

  2. Wow, nici prin cap nu imi treacea ca asa ceva e posibil.
    Aveti idee cam cat dureaza creerea unor astfel de statui.

  3. Chiar daca necesita o atentie deosebita, sunt extraordinare!

  4. Superb! Imi doresc sa ajung si eu macar o data in China

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud