Telefon în plină noapte

Scriind postul anterior mi-am mai amintit una de mare angajament legată de telefoane. S-a întâmplat pe la mijlocul lui octombrie, 2009, în al doilea weekend în China. Reiau exact cum am scris atunci, în plin focul evenimentelor.

N-am înjurat niciodată necunoscuţi. Până acum două ore.

Am avut două săptămâni de lucru de ocnaş, altele două şi mai şi mă aşteaptă, pentru că în seara asta mi-a plecat şeful şi am rămas singură în mijlocul ostilităţilor.

Am reuşit să pic la înţelegere cu controllerul să nu venim sâmbăta asta la lucru şi am zis că o să dorm până o să pic din pat. Şi când colo… la patru dimineaţa sună telefonul. Chiaună de somn, văd număr “unknown”, totuşi răspund, că cine ştie cum se comportă reţelele chinezeşti şi poate nu recunosc numerele externe. Dacă li s-a întâmplat ceva părinţilor?

Bag la interval un “haa” răguşit, cu efect de pernă şi de la capătul celălalt al unei celule de telefonie mobilă mă întreabă în semişoaptă o voce bărbătească, necunoscută, dacă dorm deja. Pe undeva, între vis şi realitate, mai mârîi o chestie neinteligibilă, dar care îi dă apă la moară celuilalt, aşa că mi-e dat să aud ceva ce face instantaneu să-mi dispară somnul, dar şi să trec peste filtrul pe care în mod normal îl am pus la gură.

– Auzi, nu vrei să vin uşor să ţi-o trag pe la spate?

Am impresia că îmi plesneşte o arteră în creier, pentru că simt brusc o presiune imensă in cap. Încep să înjur ca un birjar parcat la uşa cortului şi îi închid tipului telefonul în bot. Idiotul mă sună din nou, dar de data asta nu mai răspund. Nu merită să plătesc taxa de conectare doar ca să-i spun tâmpitului că a greşit numărul.

După vreo 10 minute, când neuronii încep să vibreze sincron, încep şi eu să regret că nu i-am răspuns la al doilea apel. Trebuia să îi spun să vină. Poate tipa cu care credea el că vorbeşte era cu altul la momentul respectiv şi le făceam amândurora o surpriză.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud