Amintiri din copilărie

Adultul e ceea ce modelează în el adulţii din vremea copilăriei lui. Într-un copil poţi să zideşti sau să distrugi. E din carne şi oase, dar e mai firav decât un fir de iarbă. Mintea lui e un burete care absoarbe inconştient şi peste ani ecouri din pruncie îi reverberează în acţiuni.

Vă mai aduceţi aminte că prima mea tentativă de a-mi face un rost în viaţă a fost să devin pădurar? De curând am găsit şi explicaţia gestului. Probabil şi pe cea a apropierii mele de tot ce e verde. Mi-au revenit în minte frânturi din primii ani de viaţă şi acolo l-am regăsit pe bunicul povestindu-mi primele basme. Numai că erau născociri de-ale lui şi, în loc de Făt-Frumos, un oarecare Fănică Păduraru’ se bătea cu zmeii şi cu Muma Pădurii. Se vede că familia asta nu duce lipsă de imaginaţie. (Laudă-te, gură…)

Ceea ce am scris despre melodia de generic a Teleenciclopediei a mai deschis un cotlon demult uitat. Acela unde, pe la zece ani făceam tot posibilul să nu pierd niciun episod din Drumurile Europene ale regretatului Aristide Buhoiu. Şi vă mai miraţi că acum mă mână câte-un dor de ducă? Sincer? Pe mine, nu.

Genericul ei a fost o altă melodie care m-a fascinat şi pe care am găsit-o ceva mai târziu, cam pe vremea când am început să cotrobăiesc prin cufărul cu rockereli. La un moment dat am pierdut-o şi am crezut că nu o să-i mai dau de urmă. Dar … iat-o regăsită.

E o parte din musicalul făcut de Jeff Wayne după War Of The Worlds al lui HG Wells. Da, au mai fost şi alte chestii înainte de Tom Cruise, ba chiar s-a scris şi o carte.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud