Domino Factor

Sau cum să extragi din pizza nu numai calorii, ci şi material de ştiri.

Mi-am amintit de chestia asta de dimineaţă şi mi se pare un subiect mai uşor, de weekend.

Primul şef american pe care l-am avut la Vagoane a fost un personaj foarte interesant. Maior în rezervă al US Army, absolvent de Drept şi Ştiinţe Economice, panamez la a doua generaţie în State, deci, pe undeva latin, ca şi noi. Pe unde trecea tipul, radia o undă de siguranţă. Ne-a asigurat că atât timp cât va fi el în firmă, nu va fi dat nimeni afară pe motiv de reduceri de personal. Dar ne-a şi pus în temă că nu-l ţine starea să stea prea mult într-un loc. Şi aşa a fost. După ce a plecat, cei veniţi în urma lui au lansat tăvălugul capitalismului sălbatic. Şi atât au eficientizat fabrica, de au ajuns la concluzia că nu mai au nimic a-i face. Pe urmă au vândut-o unui român care a desăvârşit opera, reuşind să se aleagă praful.

Dar nu despre asta e vorba aici. Tipul respectiv a lucrat o perioadă şi la Pentagon şi ne-a povestit că, în vremea trecerii lui pe acolo, circula printre jurnaliştii din Washington, mai mult în serios decât în glumă, o anecdotă.

Câţiva, mai iuţi de minte, îşi făceu nişte parteneriate strategice cu… n-o să vă vină să credeţi… The Pizza Guys. Bine, nu orice livrător de pizza ajungea in cercul select al celor care meritau să stârnească interesul ziariştilor. În clubul privilegiaţilor intrau numai cei de la o anumită franciză ce-şi avea cuptoarele în câteva locaţii din jurul Pentagonului.

Şi stăteau băieţii cu ochii pe evoluţia vânzarilor de la Domino Pizza, mai ceva ca pe rezultatele Bursei de la New York. Dacă la NYSE se vorbeşte în coduri de trei litere, ei îl aveau pe “DF”, de la Domino Factor. Când ăsta creştea, era clar că la Pentagon se fac ore suplimentare. De aici până la a ajunge la concluzia că SUA pune de-un răzbel, nu le trebuia prea multă imaginaţie. Totul era să mai aibă nişte informaţii adiacente ca să le pice fisa şi unde o să bubuie problema.

În dimineaţa asta am căutat pe net şi am dat de afirmaţiile patronului pizzeriilor din zonă. Tipul susţine că şi-a dat seama cu o noapte înainte de a fi invadate Panama şi Grenada că ceva o să se întâmple pentru că Pentagonul a comandat în draci, toată noaptea. Puteţi citi şi voi aici povestea respectivă.

Acu întrebarea mea paranoică e, cât a fost DF în noaptea de 10/11 septembrie, 2001?

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud