Madam’ A.C.T.A. îsi arata coarnele

Prima scanare s-a întâmplat în urma cu 22 de ore. Vad ca baga la greu: de trei ori pe zi, în ritm de doua pagini pe minut.

În cazul ca-mi vine sa merg sa le sparg geamurile, îi gasesc în Florence, Oregon. United States of America – “the land of the free”.

Bookmark the permalink.

14 Comments

 1. Să-i fugărim! Mă întreb oare cât o să mai dureze până îi face nițeluș praf Anonymous…

 2. poti sa dezvolti un pic subiectul?…ca eu fac parte din categoria grupa mica intr-ale computerelor si nu stiu daca se mananca cu paine sau fara chestia asta.

 3. Trimite-le un cataroi prin email … sau mai bine direct prin ftp :))

 4. @nori: Dacă mă întrebi pe mine, ai greșit adresantul ca nici eu nu știu multe. Dar deduc din poză că ACTA s-a uitat nițeluș (cam mult) prin site să vadă dacă are ceva material pe care să ceară bani.

  • A.C.T.A. e un protocol împotriva pirateriei şi a chestiilor contrafăcute, semnat pe şest de o grămadă de ţări. Veţi zice că e bine. Dar se pare că în domeniul internetului s-a cam întrecut măsura. Exemplul clasic care se flutură de către contestatari e că dacă te filmezi la un chef, e normal ca pe fundal să fie şi o melodie. Dacă nu ai copyright pentru ea şi te-apucă să pui pe youtube filmul cu faptele tale năzdrăvane, eşti pasibil de stat oarece vreme la răcoare.

   În Europa s-a iscat scandalul cât casa şi multe ţări au început să dea înapoi şi să renunţe să ratifice protocolul în parlamentele lor.

 5. multumesc, Teo.
  buntzi, o intrebam pe teo.
  Ce nu stiu este cum isi da ea seama ca o scaneaza . Nu se poate impiedica chestia asta sa iti intre in pc si sa scaneze cand vor ei?
  sau ce o scaneaza pe ea este vreun hacker si atat?

  • @Nori

   Blogurile au un programel care iti arata ce pagini sunt vizitate si de pe ce adresa de ip, cu ce browser de internet, plus alte informatii. In cazul vizitatorilor normali browserul e internet explorer sau mozila, opera, etc. Daca iti scaneaza un motor de cautare paginile pentru a le trece in baza lor de date si returna la cautari, in loc de browser apare numele lui. Google, de exeemplu. In cazul de care povestesc, la browser a aparut copyright/plagiarism si nu m-a putut duce gandul decat la o firma care deja treiera internetul ca sa gaseasca infractori ACTA.

   Sunt site-uri unde daca introduci adresa ip, iti spune reteaua din care intra si orasul, eventual firma, daca e inregistrata. Asa am aflat ca e vorba de firma Psinet din Florence, OR.

 6. Cum de isi arata Acta coarnele, nu a fost desfintata?

 7. Nu inteleg pai si ce treaba eu ei daca nu sunt aprobati de catre parlament?

  • @Sebastian

   “Ei” sunt americani si acolo e alta mancare de peste, asa ca li se cam rupe de ce aproba sau nu Parlamentul Romaniei.

 8. Oricum lor li se cam rupe de orice zice altcineva din alta tara, tot ce ii taie capul fac.ACTA e facuta doar pentru niste interese si bani si va functiona pana cand isi atinge scopul, dupa “printr-o minune” ACTA va fi desfiintata, insa pana atunci nu o vom vedea inchisa chiar daca nu e aprobata de majoritatea tarilor.

 9. Ok inteleg ca si autorii trebuie renumerati. Dar ar trebui gasita o cale de mijloc. Daca imi permit sa cumpar cartea tiparita foarte bine, dar daca ma multumesc sa-mi stric ochii la calculator pentru a o citi sa o pot face gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud