Timișoara-București-Atena

avion1
Îmi iau bagajul de pe conveior și dau să ies. Dar… pauză, șofer. Mă pendulez vreo douăzeci de minute și îi trec în revistă pe toți cei care stau cu o hârtie în mână, în fața ieșirii. Însă niciunul nu are nici sigla firmei și nici numele meu, fie el scris și cu litere grecești. Până la urmă îl sun pe colegul cu care urmează să merg mâine la fabrica de lângă Patras. Tipul sună la firma de taxi și-mi dă de știre că trebuie să ajungă.

Într-adevăr, nu trec nici zece minute și apare în fața mea mândrețe de foaie pictată cu albastrul caracteristic firmei. Moment în care îmi sună și telefonul.

– Alo, doamna RATIUU, sunt de la firma de taxi.
– Bună ziua, mulțumesc, chiar acum am dat de șofer.
– Stați! Nu, eu sunt șoferul.

Mă uit la tipul de lângă mine și nu-l văd cu telefonul la ureche. Simt că sunt într-un episod din Zona Crepusculară. Parcă aș fi atins cumva o realitate paralelă.

– Unde sunteți? îi zic celui de la telefon.
– Aici.

Mă uit iar la omul de lângă mine. Îl văd vorbindu-mi ceva, dar în hărmălaia din aeroport nu-l aud decât la telefon. Și, totuși, n-are telefon în mână. Măi, să fie!

– Lângă mine am un șofer care mi-a luat bagajul. Presupun că nu sunteți dumneavoastră.
– Ba nu, eu sunt șoferul pentru dumneavoastră. Sunteți în aeroport?
– Da.
– Și eu.

Mai arunc o privire în jurul meu. Nicio altă foaie albastră. Îi dau telefonul celui de lângă mine, îi spun care-i faza și îl rog să vorbească cu celălalt. După vreo două minute de sporovăială în grecește, de undeva, din depărtare, mai apare o foaie cu sigla firmei, purtată – în sfârșit – de cineva cu telefonul la ureche.

Se pare că stătuse ca popândăul și mă așteptase la sosiri din Spațiul Schengen, iar eu, venind prin București, am avut la dispoziție altă gaură de evacuare. Culmea culmilor, secretara din Grecia mi-a cerut toate datele zborului, tocmai ca să nu apară încurcături. Dar bietul om s-o fi gândit că dacă suntem toți în UE, om fi toți și-n Schengen.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Din pacate, nu mai pot sa postez nimic. Dobitocii mi-au facut bucuria si mi-au taiat accesul la paginile de mentenanta a blogului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud