Casuta din padure

Cu vedere la mare.

As fi vrut sa vad Borobudur (cel mai mare templu budist din lume) care e pe Java, unde am fost si eu. Dar sunt cu doi ani în urma cu fizioterapia care-mi mentine coloana pe linia de plutire si de câteva luni am probleme cu mersul mai lung. Ori complexul de temple (Borobudur, Mendut si Pawon) se întinde pe 50 de hectare. Pe de alta parte, l-am întrebat pe Royce cât e de safe pentru o femeie sa-si ia lumea în cap si sa mearga de una singura prin Indonezia. Raspunsul lui a început cu “aaaaa…” si nu a mai continuat cu nimic. Dar am înteles ce a vrut sa spuna. Subiectul o sa-l dezvolt în zilele urmatoare, când o sa ajung sa scriu despre tara asta, la modul general si atotcuprinzator.

As fi vrut sa merg în Bali, dar ca sa treci doar pe acolo în ideea ca ai bifat-o, nu se merita efortul. Insula are 200 km în diametru si ai nevoie de cel putin o saptamâna ca sa-i vezi toate minunatiile.

Asa ca m-am alaturat trupei care a mers pe o insula cu nisip alb, la vreo doua ore cu vaporul de Jakarta. Acum nu regret. Am stat într-un bungalow, la 20 de metri de mare, cu jungla pornind fix din spatele lui. Cu baie care doar partial are tavan, restul doar umbra pomilor îl acopera. Si nu va puteti imagina ce sentiment de descarcare te loveste când stai a reflecta si simti vântul care face sa se unduiasca plantele ce cresc în interior, pe lânga pereti.

Am stat doua jumatati de zi cu ochii agatati de linia unde cerul se prabuseste în mare. Am vegetat, pur si simplu si am visat, cu ochii deschisi, cai verzi pe pereti. Într-un cuvânt, am mai aruncat din mine o parte din oboseala care începuse sa ma macine.

Pun aici câteva din pozele esentiale. Restul de niste sute nu stiu unde or sa ajunga. Am avut o galerie pe un site, ba chiar am platit pentru spatiu suplimentar, dar m-am trezit acum vreo doua luni ca l-au desfiintat. Au lasat vorba sub presul de la prag ca pozele de pâna acum sunt la loc sigur, iar ei or sa revina cât de curând posibil.

Bookmark the permalink.

3 Comments

 1. Raman fara cuvinte citindu-te… Iti inteleg starea de vegetatie de care spui…
  Penultima fotografie mi-a taiat respiratia, atata frumusete emana… Cea cu apusul…

 2. E tare frumos peisajul. Sa te bucuri de tara si sa ai grija de tine!
  P.S. Am tot citit ce ai scris despre tarile straine si ce m-a atras mai mult si m-a si socat (!) e China. Indonezia e nu stiu … mai “normala”. Poate e doar o impresie, dar asa o percep eu.
  Duminica placuta!

 3. @Cecilia. Ai dreptate. Indonezia e normala. Oamenii sunt prietenosi si nu tin neaparat sa-ti traga tepe. Cred ca se fura si prin Indonezia si am doua motive care sa-mi intareasca parerea asta. In primul rand e saracie mare, in al doilea rand Royce tot timpul isi bloca volanul cand pleca din masina.

  Dar e mare diferenta fata de China. M-au deranjat cateva chestii legate de religia lor, dar ajung sa cred ca orice Dumnezeu e mai bun decat fara niciun Dumnezeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud