Zăvoare pe grătare

Aflăm de la Green Report şi Antena1 că parlamentari din mai multe partide politice vor să reglementeze prin lege unde are voie românul să-şi pună micul în frigare.

Am numai motive de bucurie şi le împărtăşesc şi cu voi. Unul din ele, că ordinea nu contează, e că iniţiativa e susţinută de parlamentari atât de la putere, cât şi din opoziţie. Deci, vedeţi, domnilor, că se poate? Când nu vă înspină banul şi nu vă iese nimic, puteţi ajunge şi la consens ca să faceţi ceva bun pentru ţară. Părerea mea e că ar merita o mică încercare şi cu alte iniţiative legislative. O să vedeţi că iese ceva constructiv. Doar puţintică voinţă să fie.

O să mă bucur când legea o să fie promulgată pentru că o să ajung să trăiesc într-o Românie mai curată. Dacă o să fie susţinută, bineînţeles, cu amenzi zdravene. Pentru că, nu-i aşa, prindem greu şi uităm iute ce nu ne place.

Adică nu ne place să nu mai fim nesimţiţi şi să nu lăsăm gunoiul în urma noastră. Nu ne place să nu ne mai ragă Guţă maneau din difuzoarele maşinii care e aruncată de fund în sus de subwoofer-ul din portbagaj. Nu ne place să nu ne mai punem grătarul într-o rezervaţie naturală şi să distrugem pe o rază de câţive metri tot ce e în jurul nostru.

Pentru că… am o veste proată pentru noi. Se poate şi altfel. Ăsta e un loc de picnic din Italia, la vreo 1800 de metri altitudine. Nu e pe proprietatea nimănui, dar e curat. Cine a fost pe acolo, că se vede că e folosit, a avut bunul simţ să ia la plecare resturile.

Şi mai sunt locuri amenajate unde mergi la om acasă şi îţi petreci weekendul. Iar pe urmă ţi-e jenă să îi laşi mizerie în bătătură. Şi chiar dacă eşti nesimţit, el o să cureţe după tine. Pentru că – altă veste proastă, atâta timp cât noi ne înghesuim la sarmalele gratuite de la moaşte – ai plătit când i-ai trecut pragul.Dar acu, pe bune, unde aţi prefera să vă petreceţi o zi de 1 Mai? În peisajul din stânga sau din dreapta?

Credeţi-mă, micii româneşti sunt la fel de gustoşi, oriunde ar fi prăjiţi.


Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud