Ca lucrurile să fie clare

Am pornit în graba mare din Oryol, să nu cumva să scăpăm avionul. Și ne-am întâlnit cu zăbava, că am avut de așteptat vreo câteva ore bune în aeroport.

IMG_2803

Din turele trecute, băieții giniseră un restaurant indian. Ambiet fain, mirosuri interesante. Am tras la el, rugând chelnerul să nu se grăbească cu servitul.

IMG_2811

Despre care servit nu pot spune decât că a fost ireproșabil.

IMG_2814

La fel și butter-chicken-ul a cărui rețetă mi-a promis Raj că o să mi-o trimită pe mail. Unde o fi fost untul, habar n-am, pentru că n-am văzut decat un sos de roșii cu ceva urme de smântână în el. Dar când i-am povestit indianului nostru, a dat rapid verdictul că e butter chicken.

Aha, m-am edificat asupra problemei. În unt se prăjește carnea, înainte să se adauge maglavaisul de bulion și arome. Sau cel puțin presupun că e vorba de bulion, pentru că o să mă uit până la capătul clipului după ce o să termin de scris. Acum sunt fericită că am dezlegat misterul.

Ar fi mers perfect cu orez, dar am avut proasta inspirație să aleg orez cu șofran, în loc de unul chior, fiert în apă. Mi s-a părut mie cam aiurea să aud de șofran printre indieni. Acu’ să nu credeți că sunt o cunoscătoare într-ale bucătăriei lor. A fost a doua oară când mi s-a întâmplat. Dar știu că la ei galbenul se face cu turmeric (curcumă). Șofranul e mai de la vest, recte Peninsula Arabică, Nordul Africii. În sfârșit, a fost ca și gălbenușul de ou, nimic de zis. Dar gust n-a avut decât de coriandru, ori asta e singura iarbă – dintre cele încercate până acum – pe care n-o suport. Am mâncat cu eroism tofu împuțit, am băut kopi luak, dar se pare că am și eu limitele mele. Unora chiar le place, drept dovadă că băieții au dat gata porția mea. Ce mi s-o fi năzărit mie pe biata plantă, habar n-am.

Ei, și după toată chestia asta ireproșabilă din partea chelnerului, a apărut nota de plată. Moment în care tipul ne-a precizat, foarte politicos, că servirea nu e inclusă în preț. Ca lucrurile să fie clare.

Iar noi ne-am conformat.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud