Pont pentru degustatorii de bere

Hai, ca va stiti voi care sunteti, ca si eu stiu ca ma mai cititi. Habar n-am daca se gaseste în Auchan, dar daca dati de ea, o recomand cu raceala. Am vrut sa spun cu caldura, dar combinatia nu e buna.

Cu ea ne-am racorit serile toride din Indonezia. Scumpa, de parca ar fi fost vin italian în Italia. Ajungea si pe la 4 euro în Cheers, barul în care ne împiedicam noi de obicei dupa lucru. Dar nici dincolo nu era mai ieftin. Cel mai mic scor îl marca în supermarket, unde era pe la 1,5. De buna era buna, de multa era multa, ca „jumatea” la ei, ca si la chinezi, e de 600. Dar din cauza pretului nu e de cursa lunga.

Dar asta e Indonezia. Tara musulmana, cum v-am mai pomenit de câteva ori. Si oamenii tin la conceptiile lor. Deja se stie la noi în fabrica: daca sunt de asamblat frigidere pentru fabricile de bere, sunt unii musulmani mai hotarâti care nu vin la lucru. Pur si simplu nu vor sa puna mâna pe ceva ce e destinat alcoolului.

Pentru ceilalti s-au inventat preturile prohibitive. În magazine nu vezi decât bere. Ce e peste ea la numar de grade, poti gasi doar în restaurante si baruri. Pornirea e cam de la 70 de euro pentru o sticla din cel mai chior vin. Adica salariul minim al unui localnic.

Dar nu cred ca din cauza asta nu am vazut oameni beti în trei saptamâni.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud