Puțin mai la sud față de ieri

lapte_de_cocosM-a pus curiozitatea și l-am luat prima dată de la Lidl, din congelator. Mi-a plăcut și am zis că merită experimentată varianta fără E-uri și amelioratori de gust. Bașca, acum, trăgând linie, am săturat tot familionul și m-a costat cam cât o porție din magazin.

Despre puiul tailandez cu lapte de cocos și lemon grass, vă fac vorbire astăzi. Am luat ingredientele de pe cutie și le-am combinat în ordinea și după imaginația mea.

În primul rând am pus pe grătar niște pulpe dezosate și după ce s-au perpelit cam în proporție de 80% le-am tăiat cubulețe.

IMG_2842

Am tăiat solzi o ceapă și felii mai mari doi căței mari de usturoi și i-am călit sticloși în unt. Pe urmă am pus o conservă de lapte de cocos și jumătate de litru de lapte, o jumătate de linguriță de curry și ceva lemon grass.

Să nu faceți greșeala mea. Căutați lemon grass proaspăt. Eu mi-am luat cu ceva timp în urmă uscat, de la un magazin de mirodenii. Oricât l-am fiert, a rămas ca fânul, de a trebuit să strecur maglavaisul. Probabil trebuia măcinat? Habar n-am. Din câte am înțeles, din cel crud se folosește partea albă. Cam ceva ca la ceapa verde. Na, e prima dată când mă joc cu el și fără aventuri n-ar fi avut farmec.

Ar mai fi versiunea cu cel uscat fiert în lapte prima dată, lăsat o vreme la infuzat și pe urmă pus laptele în sos. Cum am făcut eu, am pierdut o bună parte din ceapă și usturoi.

Cam pe când am observat că scade și se îngroașă sosul, am pus și carnea și am mai lăsat să dea câteva clocote. Chiar înainte de sfârșit am pus niște ardei roșu, iute, tocat mărunt. Cam jumătate din cel din poză și parțial fără vinele de iuțeală.

IMG_2847

La final am mai amestecat cu orez basmati, fiert în prealabil. Nu de alta, dar taică-meu e incompatibil cu orezul pus separat. Dacă aș fi fost doar eu la masă, ar fi arătat cu totul altfel.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud