Duminică la Castel Brando

Alex, e aproape anul de când ți-am promis că o să povestesc despre castelul ăsta.

castel

E imposibil să-l ratezi dacă o apuci pe Strada del Prosecco, șoseaua ce leagă Conegliano, Vittorio Veneto și Valdobbiadene. La câțiva kilometri după ce treci de intersecția ce te duce spre Passo San Boldo și puțin înainte de a ajunge la Follina, îl zărești pe coama unui deal, la 370 de metri deasupra mării.

IMG_5952

Aparține de Cison di Valmarino, localitate dinspre care se poate urca fie cu mașina/per pedes, fie cu un lift cu cremalieră.

IMG_8459

Dacă te hotărăști pentru a doua variantă, trebuie să plătești 1 euro.

IMG_5992

A apărut ca o fortificație romană și a continuat prin a fi o stavilă în calea migrației. După ce a trecut prin toate câte le-a pățit, a fost reconstruit de vreo câteva ori, fiecare epocă lăsându-și mai mult sau mai puțin amprenta. Acum o să întâlniți un amalgam de castel medieval cu arhitectură venețiană, transformat de proprietarii lui într-un hotel de patru stele.

IMG_7899

IMG_7906

IMG_9494

Puteți să vă organizați nunta aici, dacă vă țin buzunarele. Au un teatru care poate fi transformat în sală de bal. La fel de bine puteți alege una dintre liniștitele curți interioare. Nu știu cam la cât s-ar ridica un asemenea eveniment, dar am citit că se ocupă și cu așa ceva. Cum au și săli de conferințe, mai că le-aș propune șefilor mei să facem aici următorul team building.

Dacă vă doriți ca măcar pentru o noapte să vă simțiți nobili și să dormiți la castel, pe site-ul lor puteți să rezervați o cameră pe la 110 euro.

IMG_9467

IMG_7892

IMG_5948

IMG_5981

Dacă sunteți doar turiști pârliți, cum am fost noi, puteți să vă plimbați prin jurul lui, să intrați prin spațiile care nu sunt rezervate clienților hotelului sau să gustați ceva la unul dintre barurile în aer liber, ascultând muzică de calitate în surdină. Mai puteți face și o plimbare pe dealul din spatele castelului. Se urca lin, pe poteca amenajata. Umbra pădurii o recomandă, mai ales dacă vă nimeriți într-o zi toridă, de vară.

IMG_5972

Mda, se pare că nu am fost singurele cărora ne-a venit ideea să călărim căluțul de bronz 😉

IMG_5983

Așa… și pentru că ați avut răbdare până aici, nelipsita galerie cu poze. Sunt multe, pentru că am trecut de mai multe ori pe aici.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Haha, mersi fain! Nu ma mai gandeam ca o sa mai am placerea sa parcurg galeria asta superba pe blogul tau 😀
    Una peste alta, nici nu realizez cum de a trecut un an de zile atat de repede…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud