Wishbone Ash

I-as spune rock batrânesc, dar asta m-ar face sa ma simt cam expirata. Nu de alta, dar “baietii” s-au apucat de cântat cam pe vremea când m-am hotarât eu sa descalec în lumea asta. Asa ca ramân la varianta muzica de calitate.

Sunt putin cunoscuti în România, chiar si de catre cei de-un leat cu mine. M-as bucura sa n-am dreptate, dar din studiile mele de piata, gen “bai, da’ aia-ti plac?”, rezultatul, cu o singura exceptie, a fost “haa, da’ cine-s, ca n-am auzit de ei”.

Am eu unele fixuri, un fel de pitici care se tin cu ghearele de neuroni si care, din când în când, razbat la suprafata materiei cenusii sub forma unor dorinte pe care nu am reusit sa mi le împlinesc. Sa nu credeti ca am fost genul de copil care sa se dea cu fundul de pamânt pentru ca nu i se ia cutare jucarie. Am fost învatata ca, pentru a avea ceva, trebuie ba sa merit, ba sa îmi fac cu propriile mâini. Si totusi, sunt chestii care nu mi-au iesit si astea îmi dau bataie de cap.

Cum ar fi prima piesa a celor de la Wishbone Ash pe care am auzit-o cu mai bine de douazeci de ani în urma, în emisiunea lui Andrei Voiculescu, la Europa Libera. N-am fost atenta la numele ei, pentru ca numele formatiei mi-a sunat complet necunoscut. Dar imediat dupa primele acorduri mi s-a înnodat între sinapse si am hotarât ca trebuie s-o reascult. Dar de unde, Doamne, iarta-ma, în România comunista???

Dupa revolutie am cumparat toate casetele pirat ale Ash-ilor pe care le-am gasit pe piata aduse din Polonia. Dupa aparitia mp3-urilor mi-am strâns discografia completa, tocmai în speranta ca o sa redescopar piesa-al-carei-nume-nu-l-stiu.

Din pacate nu am mai recunoscut-o între toate celelalte. Am ramas doar cu amintirea momentului si cu o gramada de alte piese care îmi plac. Noroc cu youtube-ul, ca pot sa le împart cu voi. Daca va plac, puteti sa aruncati o privire si la ei pe site. Nu trebuie decât sa faceti un click aici.

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Nu stiu cine esti,am scris Andrei Voiculescu si mi-a sarit in ochi Wishbone Ash.A fost primul grup ascultat la Metronom,Radu Teodor ,iti spune ceva numele astea?Pentru cei care stiu si ascultat Metronomul prezentat de Radu Teodor,gasiti acum pe facebook,Metronom(Radu Teodor)-Europa Libera grup.

    • O, da! Mi-amintesc acum si numele asta. Face parte din adolescenta mea, chiar daca il dadusem uitarii. Multumesc de aducere aminte si respect, Radu Teodor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud