Din nou despre analize economice

Doua chestii care, la noi, sunt pe toate gardurile, în oricare dintre sensurile pe care vi le puteti imagina. Dar de ce n-as zdrangani si eu din tastatura pe lânga ele?

BBC, citat de radio, citat de ziare, citat de oricine va place domniilor voastre, ca doar e sa ne plângem de mila, a publicat azi un studiu facut de Organizatia Internationala a Muncii, în care se compara salariile medii din tarile de la cele ceva mai rasarite pâna la cele super-beton. Alea din echipa naspa-rau sunt lasate pe tusa, ca sa nu strice decorul.

Când am auzit în seara asta stirea, primul gând m-a dus la Japonia si m-am asteptat sa fie în vârful gramezii, pe principiul ca la preturi mari, salarii pe masura. Numai ca englezii sunt baieti sireti si nu au dat datele din vârful pixului, ci le-au ajustat cu costul vietii. Asta, pentru a-i da posibilitatea celui ce vrea sa mai si rumege niste cifre date pe tava. Cu alte cuvinte, nu e atât de important cu cât banet te alegi pe statul de plata, fie el si într-o moneda-etalon, ca sa fie loc de comparatie. E mult mai interesant de vazut cât de misto e sa traiesti într-o tara sau alta.

Locurile cu medalii sunt adjudecate de tari europene si mi se pare normal. Interesant, ca pe locul trei e Austria. Nu mi-as fi putut închipui asa ceva.

Noi suntem în a doua jumatate a plutonului, dar undeva peste Bulgaria, Brazilia sau China. Cum era si normal, în cazul Chinei au luat separat Hong Kong-ul, care este peste medie. Ar fi fost si mai interesant de împartit China între estul si restul. Pentru ca asta e realitatea. Dar prea multe pretentii mai am.

Si acum de ce behaie mass-media de pe la noi? Pai, pentru ca, în clasamentul asta, Botswana e peste România si baiu-i gata. De parca tot ce e în Africa ar trebui sa traiasca în cocotier. Dar e de studiat tara asta. Ca nu se stie de unde sare iepurele.

Daca va intereseaza cifrele, le gasiti aici.

Si faza cu care închei e extra-fumata si poate o stiti. Zic asta pentru ca m-am asteptat ca macar Catavencii s-o pomeneasca, dar nu-si mai face nimeni de lucru cu ea.

So… daca e sa ne luam dupa situatia din studiu, e mai bine sa fii cu ele în buzunar si cu leii în cusca.

Asta chiar daca luat la bani marunti, leul valoreaza cam cât o pereche de unitati monetare botswaneze. BWP, daca totusi va intereseaza codul international.

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. De Romanica noastra nu au pomenit nimic??

  2. Gasiti in clubul revenge de pe lipscani la suna de 10 Ron – o bacnota de 50 Pu.a

  3. Deci, ar trebui sa ne mutam in Botswana, ca aclo castigam mai mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud