De luat banu’ la fraieri

De parcă n-ar fi destul că mi-e inboxul plin de Viagra, ochelari Rayban şi pastile pentru penis enlargement, mai nou spamul cunoaşte o nouă valenţă şi mă încântă cu dispozitive minune de redus consumul de curent electric.

Şi nu dă sfântul Dumnezeu să ajung pe o pagină de ziar, să nu mă asalteze o reclamă la din astea. Moda celor de redus consumul de benzină se pare că a trecut. Or fi fost prea multe motoare stricate şi li s-o fi dus buhul.

Poate că aş fi trecut mai departe dacă nu mi-ar fi zgârâiat retina una, de-a dreptul nesimţită. Ceva cu “păcăleşte-ţi contorul”. Păi cum să-l păcăleşti altfel decât să-l mânăreşti şi să furi curent. Sport la greu practicat în scumpa noastră ţărişoară de către bravul nostru popor.

“Hait!” mi-am zis. Ia să văd cu ce se laudă năzdrăvanul. Am intrat pe site-ul respectiv, unde am dat peste un neica-nimeni de-şi zice electrician cu largă experienţă. Şi pune şi poze cu el la grădină, el la panoul electric, să vadă lumea că există în realitate. Şi mai povesteşte cum a inventat dispozitivul şi cum l-a realizat cu ferăstrăul, după ce s-a săturat să bage o agrafă în contor sau să pună un magnet. După ce, în banda din dreapta vezi o sculă destul de aerodinamică, ce sigur a trecut prin mâna unui designer înainte să ajungă în producţie.

Ce să zic. Las’ că-i bine. Băiatul nu ia banul de la fraieri, ci de la cei care deja sunt obişnuiţi să fure curent şi se regăsesc în metodele prin care a trecut şi el. Şi dacă, într-adevăr, pun botul şi cumpără, chiar că sunt dobitoci.

curent1

Nu de alta, dar tipul ăsta chiar îşi bate joc de ei. Pentru că de la prima aruncătură de privire îţi dai seama că e cacealma. Adică publică articolul în 13 septembrie 2014 şi lumea e de-a dreptul în culmea extazului de marea lui inventie încă înainte s-o arunce pe piaţă pentru că se apucă să-i comenteze taman în martie 2014, vârful de sarcină fiind la 22/03/2014 в 17:34. Sau, mai plauzibil, dacă tot e să fure, tipul a furat şi site-ul de pe undeva. Dar în cazul ăsta e hoţ prost şi nu ştie să-şi ascundă urmele.

curent2

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud