Mâncare ultra-rapidă cu leurdă

E momentul ei de glorie si nu m-am putut abţine, dar după asta o să mă opresc cu postările din bucătărie pentru că prea devin gospodină şi nu mi-e stilul. Nu de alta, dar vreau să termin poveştile despre China. S-ar putea ca din mai să încep să transmit de pe frontul ex-sovietic, de pe linia Kursk – Orel.

rezultatul

Mai zilele trecute eram într-un supermarket, cu mâna pe o caserolă cu leurdă, când o tipă mi-a zis să merg în piaţă, pentru că la ţărani e imposibil de ieftină.

Zis şi făcut, în seara asta am trecut pe acolo. De 1 LEU am luat o pungă întreagă. Jumătate am făcut-o azi, restul o s-o toc mărunt şi o s-o presar prin nişte macaroane cu brânză.

leurda cu marar la calit

Mâncarea mea preferată e ciorba de salată verde, varianta din Banat. Mi s-a descris şi cum se face prin nordul ţării, dar nu cred că m-ar atrage. Ceea ce am făcut în seara asta e o variantă a primei, dar fără făină şi fără jumara de rigoare. În loc de usturoi, am folosit leurda. Cred că toată aventura a durat mai puţin de zece minute.

Deci… am rupt frunzele de leurdă şi am tocat cam jumătate de legătură de mărar, după care le-am călit în 2-3 linguri de ulei.

salata verde

Când leurda a scăzut binişor, am adăugat o salată verde şi am lăsat-o să se călească parţial, atât cât nervurile să rămână crocante.

Am stins focul, am pus o cutie mică de iaurt de bivoliţă (ăla maro, de la Napolact), am potrivit-o de sare şi am servit-o cu parmezan ras.

N-am avut ou acasă, că aş fi înnebunit-o cu unul, bătut, amestecat cu iaurtul.

Dacă vă inspiră, puteţi s-o folosiţi şi ca o garnitură la carne friptă.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Dat fiind faptul ca e accesibila in aceasta perioada, reteta ta vine perfect. Chiar ar fi cazul sa trecem de la mesele grele de Paste la ceva mai usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud