Nesimtirea soferului român

Sofronea e localitatea dintre Arad si Curtici. O spun asta pentru cei care nu sunt din zona.

Oamenii au pus restrictie de viteza de 40 la ora pe drumul judetean tocmai pentru a te convinge sa mai reduci nitica. Nu de alta, dar în mod normal se circula cu de la 70 în sus. Soseaua e la marginea localitatii, o singura trecere de pietoni o intersecteaza, asa ca toata lumea baga acceleratia pâna în podea.

Tocmai despre trecerea asta fac scriere astazi. Odata cu modernizarea drumului i-au tras si ei tot felul de gadgeturi alimentate cu panouri solare, de m-a palit râsul când le-am vazut prima oara si mi-am zis ca iar n-au avut pe ce sa strice banii.

Însa i-am înteles rostul într-o dimineata. Am stat mai mult de o gramada la bariera la Curtici. A iesit personalul de Arad, a mai intrat o locomotiva izolata si ne-am pornit si noi, toata coloana.

Mai depasiri, mai accelerari, cam odata cu trenul, am ajuns în grup compact lânga gara din Sofronea. Venind din acelasi sens, e clar ca tot boul de la volan a vazut trenul. Dar nimeni nu a dat importanta pietonului care era disperat sa traverseze ca sa-l prinda pe ultima suta.

Cu toata trecerea cea desteapta care emite semnale galbene când se apropie un pieton si rosii-isterice când asta sta în dreptul stâlpului si vrea sa treaca.

Bookmark the permalink.

12 Comments

 1. nesimtire,egoism,nepasare fata de omul ala care se grabea sa prinda trenul..Cand citesc articole de genul asta,pun la suflet si mi-e o ciuda de morrr…de ce suntem noi,oamenii,asa de rai? oare de ce ?

 2. Avem niste soferi care sufera de tupeu la greu!

 3. Pai ne-am obisnuit cu nesimtitii din trafic. Din pacate nu se pune accent pe respectarea celorlalti participanti. Din aceasta cauza apar si zecile de accidente in care sunt implicati pietonii.

 4. pana la urma a prins trenul ?

 5. Din pacate pestot asa este Aproape. Soferilor nu le mai pasa ca exista pietoni sau ca si ei fac parte din societate degeaba se afla in masina. Insa ma bucur ca mai exista si oameni cu buni simti care ofera prioritate. Poti sa fi mandru de asta. 😉

  • N-am de ce sa fiu mandra. Ceea ce am facut mi se pare o chestie normala. Ca si cum as raspunde la un salut, de exemplu.

 6. Sunt niste specimene in trafic, jungla se bucura de un comportament mai pasnici si mai uman!

 7. Te rog nu te supara, insa nu te minti pe tine insati ca romani sunt cei mai rai, cei mai cei, poate ca suntem insa sunt alti care fac preum noi chiar si noi.
  Ar mai bine nesimtirea omului decat nesimtirea romanului.
  Nu de alta dar vazut cum face un ungur beat si m-am speriat…

  • Un ungur beat sau un sofer ungur beat??? Pentru ca aici vorbesc despre soferi. Si m-am legat de cei romani pentru ca ei au fost in cauza. Da, e drept exista soferi si mai indisciplinati ca si noi. Din experientele mele, chinezii si grecii ne iau la capitolul asta. Asa cum si noi ii luam pe italieni.

   Dar vorbesc de atitudinea soferilor care intr-o localitate din Romania nu au lasat un pieton sa traverseze strada prin locul dedicat lui, cu toate ca au vazut ca trenul intra in gara si omul a fost vizibil grabit sa il prinda. Si in toata gramada aia nu am vazut niciun numar de China, Grecia sau alta tara, cu exceptia Romaniei. Asa ca nu ma mint pe mine insami. Soferul roman mai are de lucrat la bunul sau simt.

   Sau soferul aradean, daca te face sa te simti mai bine.

 8. Sunt curios ce o sa zici dupa 1-2 saptamani de condus in Bucuresti :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud