D-ale chelnerițelor rusoaice

N-am prea trecut Carpații nici la sud, iar la nord abia acum am început s-o fac. Așa că sunt obișnuită cu lumea civilizată care servește clienții prin Ardeal, Ungaria, Italia, China, nu cu actele de mare eroism despre care am auzit că s-ar întâmpla prin alte părți. Dacă sunt doar legende urbane, vă rog să mă contraziceți.

IMG_2526

Poate dacă mi-aș fi făcut încălzirea în vreo două-trei ture de București, fazele despre care urmează să vă povestesc nu m-ar mai fi luat chiar așa, pe nepregătite. Ce să zic. Poate trebuie să fie mai energice ca să răzbească printre rusnacii nărăvași? Nu prea îmi vine a crede, pentru că am întâlnit și o minunăție de fătuci care numai nu ne scărpinau în creștet, în timp ce ne preluau comanda.

IMG_2530

Și totuși, două cazuri într-o singură săptămână îmi dau de bănuit că lumea pe aici e nițel diferită.

Nu e indicat să rumegi prea mult meniul până comanzi. Asta am observat de fiecare dată când a ieșit nasol. Tipele nu prea au răbdare și dacă nu ne-am mișcat repede și cu talent, într-un loc chelnerița a ridicat tonul la noi, a dat cu meniul de masă și a plecat să-și cheme întăriri, deși nici ea și nici cea care i-a sărit în ajutor nu vorbeau engleză.

IMG_2532

Asta a fost cum a fost, pentru că ostilitățile s-au calmat în stadiul de dinainte de servire. Într-una din primele seri, însă, a fost și mai interesant.

După istericalele de rigoare ale chelneriței, am stabilit că luăm niște aperitive pe care le servim împreună și pe urmă să vină comanda fiecăruia.

Fix așa, dar de altă culoare. Unul dintre colegi a primit pizza înaintea aperitivelor, de a și remarcat omul că le-a fost mai simplu s-o coacă decât să taie niște brânză și salam. Mie mi-a venit salata în timpul lor. Numai ce terminasem cu un aperitiv și vroiam să mă îndrept spre alt platou. Dar a venit tipa cu farfuria plină într-o mână și cu cealaltă mi-a luat-o pe cea din față, de am rămas cu furculița atârnată în aer și fără replică.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud