Zi cu mirese, în Rusia

Sâmbăta e zi de nunți. Asta e foarte clar pentru orișice român.

IMG_2624

Se pare că și la ruși e la fel.

Ieri am fost într-un parc, în apropiere de Oryol și, cam pe la vremea prânzului, s-au pornit miresele să dea năvală, de am crezut că sunt pe malul Lacului de Vest din Hangzhou. Pentru detalii, recomand un click aici.

IMG_2645

Până spre seară să se fi tot perindat vreo zece – cincisprezece. Explicaţia am găsit-o când ne-am dus la masă şi am intrat din greşeală în sala pentru nunţi. Aşa am înțeles și de ce sunt atâtea pavilioane albe în zonă.

IMG_2633

Aseară, la hotel, mare nuntă, mare. Muzică ce se auzea până la etajul zece, mese îmbrăcate în mătăsurile de rigoare, lume trasă la ţol super-hiper de seară. Adevărul e că rusoaicele se fercheziuesc şi numai ca să iasă până la supermarket. Probabil că în orăşelul ăsta nu prea ai ocazii să-ţi etalezi toaletele, aşa că te foloseşti de orice-ţi sare în cale.

Dar să rămânem la nuntă. Aşteptând trupa, care deja era în berărie :D, am tras cu colţul ochiului la ce se întâmplă dincolo de paravanul care desparte recepţia de hotel.

S-a dansat şi s-a mâncat cam ca şi pe la noi. De băut, mai mult ca sigur că s-a băut cam ca şi pe la ruşi. O să revin cu detalii, doar să mă mai edific asupra unor aspecte.

La un moment dat, am văzut jucându-se o chestie de genul “care fuge cel mai repede să-şi pupe partenera”. Şi asta m-a dus cu gândul că şi la chinezi se fac dintr-astea, dar varianta mai copilărească. Dacă nu mai ţineţi minte, puteţi să recitiţi aici.

Chestia pe care nu am mai întâlnit-o prin alte părţi e grupul de balet. Dar suntem în ţara Lacului Lebedelor şi asta cam explică situaţia. Cine ştie, poate dau cuiva idei şi o să se întâmple şi pe la noi. Adevăru-i că-i fain şi se vede că oamenii sunt de meserie.

Aseară am nimerit din lift direct în mijlocul unor fătuci în costume cu pene şi paiete, care așteptau să intre în scenă. În mai, am fost într-un restaurant unde, în paralel cu noi era şi o sindrofie. Probabil ziua cuiva, pentru că nu am văzut nicio mireasă prin zonă. Faptul că şi atunci şi acum am dat peste dansatori, m-a dus cu gândul că e cu tradiţie. Aseară n-am mai stat prea mult pe gânduri, pentru că am avut o foame de rezolvat, dar în mai am asistat la vreo patru dansuri, fiecare cu altă costumaţie.

IMG_2430

IMG_2437

IMG_2439

Bonus, poze de la Mechta Park, unde am fost ieri.

.

Bookmark the permalink.

6 Comments

 1. Stii cat sunt de invidioasa, da?

  • Stiu. Se pregateste si ce am promis ca o sa fie cu dedicatie speciala. Asta insa mi-a fost la indemana, a fost proaspata. Pe cealalta vreau s-o mai iau din pila, pentru ca e un fel de impresie generala a ceea ce am prins p-aici.

 2. Am vazut un film, la Poupee Rusee (e film de calatorie) daca nu l-ai vazut il recomand. In el am vazut o nunta ruseasca, prima si singura pana acum
  Mi-ar placea sa asist la una cap coada sa descopar mai multe despre traditiile lor

 3. Meh, deci nu știu ce dreaq am schimbat de nu mai văd când pui ceva nou. Tre’ să umblu iar pe la design la jegotenia aia a mea de pagină.
  Mă, da’ mai ții minte pe drăgălșii de indonezieni? Nuntă, MIERCURI!
  Adică, WTF, toată lumea la servici, iar tu dai invitații de nuntă pentru miercuri, undeva la dracu-n cânepă în East Java, de-ți trebuie 15 ore numai ca să ajungi acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud