Înainte de a intra ţăranul în America

V-am povestit ce tâmpenii am făcut în ziua în care am ajuns anul trecut în America. Dacă nu mai ţineţi minte, detalii aveţi aici. Numai că epopeea porneşte din ţara nimănui, de dinainte de controlul paşapoartelor.

Ajunge avionul in Chicago şi-mi dau seama că nu mi-am completat declaraţia vamală pe care o primisem de la stewardesse. O bag în buzunar şi dau năvala în primul WC care-mi iese în cale. Trecuseră deja mai bine de nouă ceasuri de la ultima vizită, pentru că am oroare să prestez în locurile frecventate de câte o sută de oameni pe oră. Prin aeroport mai trece cineva cu o cârpă. In ţările civilizate mai ai un recipient cu dezinfectant. Dar în avion… grrrr. Am fost o singură dată şi nu-mi mai vine să repet.

Îmi scot pixul, paşaportul, tichetul de îmbarcare, declaraţia vamală, îmi agăţ rucsacul de clanţă, mă întronez şi, multitasking, pe lângă altă treabă, mă apuc să-mi socotesc ce am de declarat cadou, să nu depăşească valoarea peste care ar urma să plătesc taxe vamale.

Termin, pun toate sculele pe suportul de hârtie igienică şi dau să mă ridic. Nu ajung la verticală, că împietresc. Văd cu coada ochiului stâng cum marginea gecii flutură peste locul cu documentele şi ceva îşi ia zborul. Nu mai am putere să mă uit la ce a mai rămas la locul lui. O secundă, până mă întorc, nu am în minte decât o chestie bordo, cu viză americană, plutind într-o alta, galbenă.

Răsuflu uşurată că văd doar declaraţia vamală pe luciul apei. După care mi se taie genunchii şi simt nevoia să mă aşez. Îi mulţumesc în gând Ălui de Sus că şi de data asta a avut grijă de dobitoaca de mine şi las vreo cinci minute să treacă transpiraţiile care mi-au muiat hainele pe spinare. Numai gândul că ar fi trebuit să mă prezint la Imigrări cu paşaportul murat, m-a făcut să văd negru în faţa ochilor. Pentru că asta ar fi însemnat un loc rezervat în următorul avion spre Munchen.

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Berthold Dihor

    Frumos , se vede ca ai stofa de sciitor si ideea este foarte buna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud